A munkahelyek munkavédelmi követelményeinek minimális szintjéről szóló rendelet tartalmazza a védőital juttatására vonatkozó szabályozást.
Abban az esetben, ha a munkahelyi hőmérséklet akár zárttéri akár szabadtéri munkavégzés során meghaladja a 24 ⁰C-t, úgy a munkavállalók részére igény szerint, de legalább 30 percenként védőitalt kell biztosítani.
A rendelet szabályozza azt is, hogy mi minősül védőitalnak: az a 14-16 ⁰C hőmérsékletű ivóvíz, illetve erre a célra alkalmas azonos hőmérsékletű ízesített, alkoholmentes ital, amely vagy édesítőszerrel édesített, vagy a cukortartalma az ital 4 súlyszázalékát nem haladja meg.
Fontos figyelembe venni azt is, hogy védőitalt nem csak meleg időben köteles biztosítani a vállalkozás. Hideg körülmények között munkát végzők részére, ha a várható középhőmérséklet a munkaidő 50%-át meghaladóan beltéri munkavégzés esetén a +10 fokot, szabadtéri munkavégzés esetén pedig a +4 fokot nem éri el, úgy az alkalmazottak részére +50 ⁰C hőmérsékletű teát kell biztosítani.
Ha a fenti feltételek nem teljesülnek az ital juttatásakor, úgy nem védőitalról beszélünk és adófizetési kötelezettséget von maga után. Ebben az esetben reprezentációról beszélünk, tehát az ital bruttó értékének az 1,18-szorosa után a vállalkozásnak 15% SZJA és 15,5% SZOCHO fizetési kötelezettsége keletkezik.